Mosolyogj Nyíregyháza

Négy dolog, amit a fogorvosod elszeretne mondani Neked!

2018. február 22. - KosborFogászat

 

l.jpg

 

 

Négy dolog, amit a fogorvosod nagyon szeretne elmondani Neked!

 

Annak érdekében, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket, s egészségesen tartsuk a szánkat és a fogsorunkat, évente legalább kétszer meg kéne látogatnunk fogorvosunkat.

Nézzük meg, hogy mi mindent mondana el neked legszívesebben fogorvosod (csak épp nem fogja, mert nem érzi odaillőnek vagy tapintatosnak)

 

  1. Nem kell válaszolni neki

 

Miközben a szádban matat, és elkezd mesélni, egyáltalán nem várja el, hogy reagálj is a mondanivalójára. Próbálja elvonni a figyelmedet vele és egy kicsit szórakoztatni, hogy minél gyorsabban, kellemesebben teljen a kezelés. Ha kérdés merül fel, az úgyis eldöntendő, és akkor kézzel mutathatod a választ!

 

  1. Ne hazudj a fogmosási szokásaidról

Sokan vannak, akik minden nap megmossák fogaikat legalább kétszer, de csak rövid ideig, és a fogorvosnál azt mondják, hogy tisztességesen két percig mossák. Bármi is az igazság, hogy mennyi ideig és hogyan mosod, használsz-e fogselymet, szájvizet, mindig mondd az igazat! Fogorvosod úgy is látni fogja fogaid állapotát, és nem utolsó sorban könnyebben azonosítja a problémát, ha ismeri a hátteret.

 

  1. Ne mozogj!

 

Tudjuk, hogy nagyon nehéz mozdulatlanul maradni, ha félünk valamitől, de te is könnyebben és hamarabb szabadulsz, ha nem rángatózol a kezelés közben. Próbálj erre koncentrálni, és hidd el a fogorvosod is nagyon hálás lesz neked!

 

  1. Nyugodtan köpj, amikor kell!

 

A megkérdezett fogorvosok szerint sok páciens nem meri jelezni, ha ki szeretné köpni, amivel tele van a szája, csak ha az orvos jelez. Bármikor megteheted, és neki is könnyebb lesz úgy dolgozni, ha nincs mindenféle folyadékkal tele a szád.

 Látogasson el honlapunkra: www.kosbor-fogaszat.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mosolyogjnyiregyhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr3313689268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása