Mosolyogj Nyíregyháza

Mi okozza a fogak elszíneződését?

2017. december 29. - KosborFogászat

A fogazat elszíneződését okozhatja a fogak külső felszínére tapadt fogkő, illetve ennek elszíneződése, vagy a fog szerkezetébe beivódott, mélyebb elszíneződés. Az utóbbi kialakulásáért több tényező is felelős lehet:

  • az ételekben és italokban levő természetes és mesterséges festékanyagok (különösen a kávé, tea és kóla)
  • a dohányzás
  • gyermekkorban szedett egyes gyógyszerek (tetracyclinek)
  • egyes baktériumok anyagcsere termékei

A gél formában kapható fogfehérítő rendszerek hatóanyaga karbamid-peroxid vagy hidrogén-peroxid. Ezeknél a hatóanyag aktiválódását követően oxigén szabadul fel, amely oxidálja a fogakban megkötött festékanyagokat, ezáltal fehérítve azokat. Az oxidációs folyamat nem károsítja sem a zománc, sem a dentin szerkezetét.

A fogfehérítő rendszereknek két formája terjedt el:

Otthoni, sínes fogfehérítés:

A fehérítő géllel megtöltött, puha  anyagból kialakított, kb. fél mm vastag sínt 3-8 éjszakán át kell viselni, a kívánt hatásfoktól függően.

fogfehirites_nyiregyhaza.jpg

Rendelői plazmaívlámpás fogfehérítés:

A fogfehérítés a fogorvosi rendelőben történik. Ebben az esetben – megfelelő izolálás mellett – felvisszük a gélt a fogak felszínére, majd  plazmaív fényt alkalmazunk a hatóanyag aktiválásához. Az elszíneződés mértékétől függően, a fogfehérítés időtartama 1-2 órát vesz igénybe, az eredmény pedig azonnali és látványos.

lezeres-fogfeherites_nyiregyhaza_kosbor_fogaszat.jpg

Káros-e a fogfehérítés?

Nem! A fogfehérítő anyagok PH értéke semleges vagy közel semleges, de semmiképpen sem káros. Az általánosan elterjedt tévhittel ellentétben, a világosabb árnyalatot nem a fogzománc maratásával, hanem oxidáció révén érik el. Bizonyított tény, hogy a fogfehérítés során a fogak szerkezetében nem idéznek elő semmilyen változást, így sem a zománcréteg, sem a dentin nem károsodik.

A kezelés után felléphet kisebb mértékű hideg-meleg érzékenység, de ez pár napon belül elmúlik, illetve a fogak megfelelő fluoridos kezelésével gyorsan elmulasztható.

Az eredmény a gyönyörű, boldog mosoly és a 4-8 árnyalattal fehérebb fogazat!

Kérjen konzultációt fogorvosától! 

Nyíregyházán a Kosbor Fogászat elérhetősége:

Web: www.kosbor-fogaszat.hu

Cím: 4400 Nyíregyháza, Kosbor utca 9.

Tel.: +36 70 / 774 2307

blog_also_csik_kosbor_fogaszat_nyiregyhaza.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mosolyogjnyiregyhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr8213532509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása